sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Joulu tuli joulu meniJos noilta karvaturreilta kysyisi mikä oli mukavinta joulussa, voisin melkein vannoa, että vastaus olisi kuusenhakureissu. Oli nimittäin sen varran innoissaan koko karvaturrilauma, kun pääsivät mökkimaastoon aatonaattona porhaltamaan. Lunta oli sen verran, että ihan pihaan asti ei päästy, vaan ns. oma mökkitie jouduttuiin tarpomaan. Mutta tämähän sopi karvaturreille. Lumi vaan pöllysi kun kolmikko pisti menemään.


Jää oli varsin petollisen näköinen, mutta kaikeksi onneksi karvaturrit eivät edes pyrkineet rannan suuntaan. Leevi kävi kerran tuumimassa laiturille menoa, mutta tyytyi kiellosta pysymään sieltäkin poissa. Kaakaot juotiin, kuusikin saatiin (joskin ehkä sen verran harva, että aloin harkita pikku joulukuusten kasvattamisoperaatiota ;) ) ja kelikin suosi. Oikein mukava reissu siis.

Itse joulu meni varsin leppoisasti ja rauhallisesti. Luonto oli uskomattoman kaunis valkoisen lumivaipan alla. Nyt jos koska metsä oli jouluinen. Ja kylläpä keleistä nautittiinkin, niin isäntäväki kuin koirulitkin. Lunta oli juuri sen verran, että metsässä pääsi vielä liikkumaan, vaikka tarpomaan hiukan joutuikin. Mutta sehän ei haitannut kun kiire ei ollut mihinkään, aina välillä oli pakko pystähtyä ihailemaan maisemaa.
Joulupukkikin oli toki toimittanut kuusen alle monen monta pakettia. Leluvarasto sai mukavasti täydennystä, jotenkin kumassa kun pikkumihen tulon jälkeen on roskakoriin löytänyt tiensä yksi jos useampi pehmolelu. Uudet lelutkin kyllä saivat kyytiä siihen malliin, että kestävyys oli heti koetuksella.
Herkkuja oli tietysti monenlaista ja kinkkuakin saivat karvaturrit maistaa ja maistuihan se, tottakai.
Joulupäivänä Leevin joulumieli pääsi valloilleen herran päättäessä, että kyllähän se joulusauna hänellekin kuuluu. Leevihän on kova saunomaan, mutta vain möksällä, kotona sitä ei liiemmin ole saunanliepeillä näkynyt. Mutta nyt, kun avasin saunan oven päästääkseni Rucan jälkilöylyihin, marssi pikkumiehen sijaan sisään Leevi ;) No, Rulli tuli kyllä hyvänä kakkosena ja pienen kyselyn jälkeen lauteilla istui myös Lara.


Rucaliinhan päätti pennusta asti että saunaan on päästävä. Itkusta ja ininistä ei meinannut tulla loppua, kun herra vaati oven avausta. No, nykysellään odottaa kiltisit, että isäntäväki saunoo ensin ja tulee sitten jälkilöylyihin hetkeksi köllöttelemään. Lara ei itse juuri saunaan pyri, mutta olen alkanut pyytää sitä jälkilöylyihin ihan syystä siitä, että olen kuullut, että tekisi hyvä koiran lihakseille, mene ja tiedä onko tuossa mitään perää, mutta tuskinpa siitä mitään haittaakaan on. Leevin vieroksunnan kotisaunaa kohtaa luulen johtuvan paljon siitä, että kyppärissä vietetyt pesuhetket eivät ole niitä kaikkein miueluisimpia, joten paikkaa kannattane ilmeiseti kartella ;) Nyt seurankipeys kuitenkin ilmeiseti voitti ja illallakin herra päätyi köllöttelemään tuhisten mamman kainaloon pitkäksi aikaa. Tarttuu se joulumielei koiriinkin... ;)

1 kommentti:

Pinja kirjoitti...

vähän söpöjä kuvia! Hiukan tuosta Rucasta tuli liian ruskea, mutta muuten oikein komea poika!


toivottaa Ana-sisko ja Pinja