perjantai 12. joulukuuta 2008

Onnea Leevi 8-vuotta!


Niin, rakas tolleriherramme täyttää tänään (13.12.08) 8-vuotta. Vanhentuneelta se ei vaikuta, viisastuneelta kylläkin. Yhtä lailla se sählää tietyissä tilanteissa ja innostuessaan kuin neljä vuotta sittenkin. Pentuaaikaan nyt ei sentään kannata alkaa vertaamaan. Mutta kyllä osansa Leevin vierkeyteen tuo toki myös tuo pikkuherra, jota Leevi innostuu leikittämään harva se päivä. Jokseenkin ainahan nuo Larankin kanssa ovat temunneet, jos eivät muuten niin viimeistään silloin kun vieraat istahatavat sohvalle, silloin etsitään lelut ja aloitetaan painit.... ;)

Mutta siis muutama sana syntymäpäivsankarista itsestään;

Leevi on monella tapaa tavanomainen tolleri, syttyy nopeasti, innostuu herkästi, mutta myös kyllästyy helposti. Mutta toisaalta sitä rakastamaansa lajia voisi jatkaa kaiketi iät kaiket. Leeville noita lajeja on kaksi, jotka voinee arvata alla olevista kuvista:
Uimisen ihanuuden Leevi keksi vasta useamman vuoden ikäisenä. Parina ensimmäisenä elinvuotenaan Leevi ei paljon tassujaan kastellut, mutta koska noutaminen oli kuitenkin verissä sain pikkuhiljaa herran hakemaan damia aina vain syevmmältä vedestä ja nyt kahdeksanvuotiaana tuo ei mallattaisi odottaa sekunttiakaan mökille päästyään, että joku heittäisi karahkan veteen. Niin, ei herra vieläkään turhaan turkkiaan kastele, joku syy sille on oltava ja useimmiten syyksi kelpaa vain kunnon kokoinen karahka. Isännän kanssa kyllä innostuu joskus uimaan pitempiäkin lenkkejä, mutta onpa noita päiviä kesässä sellaisiakin, että uiminen ei innosta. Mutta, Leevi on Leevi, sen on aina itse saatava päättää mikä on milloinkin kivaa.

Uimisen ja jalkkiksen lisäkis Leevin ehdottomia suosikkeja on mökillä uimareiden vahtiminen ja nimenomaan laiturilta. Meillä ei kukaan hevillä huomaamatta uimaan pääse. Samoin nuotiopuiden haku, jokseenkin makkaran voimalla, saa Leevin puhkumaan intoa. Joten, kyllä, Leevi viihtyy mökillä enemmän kuin hyvin ja poislähtiessä herran jouttuu suorastaan komentamaan autoon.

Leevi oli nuorena uskomaton jästipää ja kyllähän se on sitä vieläkin, mutta myös vanhetessan niin paljon viisastunut, jotta ymmärtää koska on parempi antaa periksi, vaikka vieläkin osaa joskus saada mamman vallan hermostumaan. Kaiken kaikkiaan Leevi on kuitenkin erittäin tottelevainen ja kiltti koiruus.

Leevi rakastaa myös kotitokoilua ja kaikkea aivojumpaa vaativaa puuhastelua ja myöskin agility kuuluu Leevin lempipuuhiin, vaikka vauhdin puoleen treenikentällä se ei aina siltä näytäkkään. Monessakin mielessä Leevin on omimmillaan tutussa ja turvallisessa ympäristössä, mutta osaa kyllä taipua "urotekohin" yllättävissäkin tilenteissa, kuten mm. agikisoissa pikkupojan jokeen tippuneen kengän noutamiseen tai Rukalla parvekkeelta umpihankkeen tippuneiden tyynyjen hakemiseen (hanki kyllä toki kesti Leevin painon.. ;) )

Leevistä riittäisi juttua yllin kyllin, onhan se ensimmäinen ihan oma koirani. Koira, joka ei pahemmin veiraiden rapsutuksista välitä, eikä sylissä viihtynyt edes pentuna, mutta joka osaa kuitekin vaatimalla vaatia viikon hellittely ja kupsuttelukiintiön täyteen, jos ei sitä ole automaattisesti saanut ;) Noutaja, joka ei suostu astumaan vesilätäkköön ja jonka joutuu komentamaan aamulenkille, joka tahtoisi aina päättä suunnan lenkillä, joka pelkää moottorikelkkoja, lumiauroja, moottorisahaa etc. mutta katselee ilotulituksia pihamaalla.

Niin rakas jästipää, jonka ilakointia katsellessa ei voi muuta kuin hymyillä.

Leevi omalla pihallaan muutama päivä sitten.

Leevi isännän kanssa soutelemassa kesällä -08.

Leevi naatiskelee kesällä -08

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

:-D Leevi on Leevi. Ja kukapa sitä nyt vapaaehtoisesti mökiltä pois lähtisi?? ;) PALJON ONNEA LEEVILLE!!

t: Sanna & Hugo

Anonyymi kirjoitti...

Kummitädiltä onnea! Muistan vielä ihan eka kerran kun karvaturrin näin. Kovin oli pieni ja villi.

Anonyymi kirjoitti...

Hurjan paljon onnea Leeville! :)

Leevi on kyllä vallan hurmaava herrasmies ;)