lauantai 10. tammikuuta 2009

Mini,medi,maxi?

Pakkanen näyttä hellittäneen tältä erää. Varsin napakoita pakkasiahan tuo ehtikin pitää usemman päivän, jokseenkin ihme poikkeuksella viime tiistaina, jolloin seuramme piti perinteiset loppiais- möllikisat. Maanataina pakkanen pukkui -17 ja samoin keksiviikkona, mutta tiistaina mittari näytty vain -2. Oli pakkasukko varsin suopealla tuulella ja sehän meille sattui ;)
Tuomaroimaan kisohin saatiin ihan virallinen tuomari, Hannikaisen Elina. Ja niinpä sainkin oivan idean pyytää Elinaa mittaamaan pikkumies. Ystävällisesti hän tähän lupautuikin. Ja kyllähän se nyt siltä näyttää, että medi luokka ei pikkumiestä tule näkemään. Vaikka Elina sanoikin, että hän laittaisi kyllä vielä koiran varmuuden vuoksi kiertoon, ihan jo siksikin, että Ruca hiukka tilannetta jännitti ja jäkitti, niin kyllä tuo minun mielestä varsin selkeästi yli oli. Koska kyseessä on kuitenkin vasta reilu 7 kk vanha koiruus, niin en jaksa uskoa, että tulevaisuudessa mediksi mitattaisiin, ennemmin alan toivoa vielä muutaman sentin lisäkorkeutta.
Itse kisat menivät vähän miten menivät. No, Leevi toki toi tapansa mukaan palkinnon kotiin sijoittuessaan toiseksi, mutta senkin kanssa sähelsin alussa niin, että ei keskittynyt ensimmäiseen hyppyyn ja tiputti sen.
Ratoja oli omansa mölleille ja ykkösille ja yhteinen 2.-3. luokkalaisille. Laran kanssa kävin mölliradalla ottamassa kontaktit namin kanssa ja varsinkin puomin ottikin tosi nätisti, mutta kaahotti menemään niin lujaa, että lopussa yksi rima tipahti. Omalla radallaan vauhti ei sitten ollut enää millään tavalla minun hyppysissä. Puomin kontaktin otti kyllä tosi nätisti, mutta sitten vauhti meni ihan överiksi ja rimat lenteli ja kun jäin arpomaan A-kontaktia, että miten sen nyt meni, niin typykkä hujahti sitten väärään päähän putkea. No, koska moka oli puhtaasti minun, en korjailemaan jäänyt vaan jatkettiin samalla vauhdilla loppuun. Loppu sujuikin lopulta ihan hyvin, koska kaahauksesta huolimatta, pimu oli kyllä ihan kuullolla. Josko sitä joskus oppisi ohjaamaan, niin homma voisi hyvin toimiakin, mutta niin kauan kun en itse osaa, keskityn siihen että koiralla on hauskaa ja näyttihän tuolla olevan ;)
Pikkumies on sitten alkanut saada muitakin kun söpön pentumaisia piirteitä. Möllikisoissa purppasi hinnassa useammallekin kuin yhdelle vieraalle koiralle. No, kaikeksi onneksi purppasu kyllä loppui kun pääsi tutustumaan eikä hallissa tuota purppasua juuri esiintynyt, vain pihalla. Muutoinhan tuo oli tapansa mukaan reipas ja sosiaalinen niin ihmisten kun koirien suhteen. Eilen pääsi sitten riehumaan naapurin springerspanieli pojan (3.v) kanssa. Aikaisemmin ei pikkumies ole lähempää tuttavuutta koiruuden kanssa tehnyt ja nyt alkuun uusi tuttavuus arveluttikin ihan hurjasti. Osansa käytökseen toi toki aidan takana räyhäävät Lara ja Leevi. Pikkumies menikin aitaan kiinni ja laumansa tukena äyski sekin ihan kunnolla. No Leevin ja Laran rauhoituttua ja pienellä avustuksella pikkumies uskaltautui nuuskuttelemaan uutta kaveria ja löytyihän se yhteinen sävel sitten kotvan kuluttua. Ja vauhtia ja painia riittikin sitten pitkäksi toviksi ja itku ja uikuitus tuli kun kaveri sitten lopulta lähti ;)
Pakkasvarustusta ei enää tarvita, kun pakkasta enää reilusti alle kymmen, mutta hyvin näillä varustukusilla selvisivät -18 asteen pakkasessakin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai Ruca nyt sentään maksikokoinen ole? Herttimaleeri sentään! Sehän oli ihan narttujen kokoinen pentutapaamisessa.

Fyrasta jäi medi. Nyt on eka juoksu takana. Fyra menee aikalailla Bellan & Duon välimaastoon korkeuden suhteen eli semmoten 40cm ja 10,5kg. Uros tietty kasvaa piedemään aikaa kuin narttu.

Tepa kirjoitti...

Kyllähän tuo aika jötkäle on ja silmämääräisestikkin Laraa selvästi isompi, että maksi mutta pieni sellainen, siksi lisäsenttejä vielä toivonkin, koska kutistumista taitaa olla turha toivoa ;)

-Mervi T- kirjoitti...

Heissan!

Taitaa olla Raisu samaa luokkaa kuin Ruca, toivotaan lisäsenttejä ettei jää niin rajamaastoon..ruvetaan syöttämään pentupapanoita jälleen??
Saa nähdä miten meidän käy makseissa, hypyt eivät ole ongelma, mutta esim. se rengas näyttää niin korkealta verrattuna medirenkaaseen. Onneksi kontaktit ovat samat.

Mervi

Henna & tytöt kirjoitti...

On siitä Rucasta sitten kasvanut ihan kunnon äijä :)

Meillä Ana nyt vissiin jää ihan selvästi mediksi. Nyt on ehkä sentin korkeampi kuin Choco, mutta eihän Chocokaan ole kuin 39cm korkea :)

Nyt vaan muutama sentti lisää korkeutta, niin ei ole ongelmia hyppyjen kanssa ja varsinkaan renkaan kanssa niinkuin Mervikin toivoi :)

Joskus vois taas pitää jonkinmoisen länderimiitin? Jos vaikka Sannan ja Hugonkin sais mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä Bella on jäänyt ihan miniksi :P About 38cm ja nykyään sentään jo 8kg (nuoruudessa 6kg).

Minä syötän vielä vielä Fyralle vauvaruokaa :) Eipä kasvanut silti...

Pitäiskö meitinkin tulla sinne Lappeenrannan näyttelyyn...?

Henna & tytöt kirjoitti...

Ansku: Tottakai :) kohta koko pentue siellä ;) Olisi mukava nähdä Fyraakin, kun mie en sitä ole nähnyt sitten kesän jälkeen.

Pinja kirjoitti...

Anakin tosiaan on aika pieni jos muut on medejä! Toivotaan että ois muitakin medejä, kun Ana ja Fyra. Ana on painoltaan 9.3kg ja kooltaan 40cm-41cm. Sanoisin että 40,5cm
oon mitannut Anan tällein vaan kotona mittanauhalla!