torstai 28. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen näyttelykuulumiset



Tänä pääsiäisenä ei juhlittu sertiä eikä roppia. Vuorossa oli siis ipanan kolmennet näytelmät ja tuttuun tapaan lappeenrannan jäähallissa. Tuloksena EH eli erittäin hyvä. ERIä ei saanut kilmpkumppaneista (Heta ja Aida) kukaan, joten roppi jäi jakamatta kokonaan. Ainoastaan pentuluokassa kisaava Junnua sai lähteä kotiin ruusukkeiden kera.

Tuomari oli pettymys. Jo lauantaina parson-kehän laidalla katsoimme tuomarin toimintaa. Juoksutti kyllä koiria ympäriinsä ja eestaas, mutta tuomarin katse oli kaikkialla muualla kuin koirissa, enimmäkseen omassa puhelimessaan, jonka näpyttely kovasti vei herran huomiota ;(

Ja sama touhu siis jatkui maanantaina länderikehässä. Rucan kohdalla vielä meni niin, että kun laitton Iidan juoksuttamaan ipanaa eestaas, tyytyi tutkimaan jotain paperia, nostamatta katsettaan kertaakaan, katsoakseen miten koira juoksi.... ja puhelimen näpyttely senkun jatkui.

No, tuomarin hyväks on sanottava, että tutki koirat kyllä pöydällä varsin tarkasti ja aivan upeasti ipana antoi ison miehenkörilään itsensä tutkia, ei ollut yhtään epäileväinen. Ja muutoinkin ipana esiinty erittäin hienosti ;)


Tässäpä vielä arvostelu, tuomari siis ruotsinmaalta Carl-Gunnar Stafberg:

Aningen grov skalle. Bra bett ögon & öron & hals. Stark rygg. Bra skuldar & front. Lite nkappt vinklad bak. Behöver ny sträv pläs. Rör sig bra.

Sanatarkka suomennos otetaan vastaan ;)

Viikkoa ennen pääsiäistä ipana kuitenkin kävi hurmaamassa Imatralla mätsärissä tuomarin ja voitti isossa koiralaumassa siniset ja oli lopputuloksissa noin 40 pienen koiran joukossa BIS 5. Ei hullummin länderipojalta, joka vasta myöhään edellisenä iltana oli kotiutunut Levin retkeltä ja päivä oli kaikenlisäksi todella lämmin, ihmisiä ja koiria tungokseen asti ja odotus aika pitkä pitkä ennen kehään pääsyä.. ;) Ohjauksen hoiti tietysti tuttuun tapaan Iida ;)

Poseeraus kuva piti ottaa kuitekin, tai yrittää... Ajankohta palloleikin jälkeen ei ehkä ollut kaikkein paras..;)




"Tottahan toki me muutkin halutaa poseerata, kyllä me osataan tää touhu, vaikka vähän kuuma oiskin..." :)


Pitkästä aikaan pääsiäisenä saatiin myös koko koiralauma koolle ja piha näkymä olikin hetken kuin koirapuistosta konsanaan, tässä kaikki kauniisti järjestyksessä. Eli kuvassa meidän kolme kolpan lisäksi "koiravahtien" Tarun villikset Mila ja Ava sekä Iidan karvaturrit Veeti ja Nella ;)


1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Hieman karkea/rahvaanomainen pää. Hyvä purenta, silmät ja korvat ja kaula. Vahva selkä. Hyvät olkapäät ja etuosa. Hieman ahtaat kulmaukset takaa. Tarvitsee uuden ?? turkin. Liikkuu hyvin.

Tuo sana grov on karkea/rahvaanomainen, en tiedä sanalle muuta merkitystä, tai mitä hän on sillä tarkoittanut. Tuota sanayhdistelmää: sträv päls, en osaa tulkita, sanakirjasta ei löydy sanaa sträv, voi olla, että kehäsihteeri on kirjoittanut jotain väärin. Mutta turkista siinä puhutaan ja että tarvitsee jotain... :) Ole hyvä.