sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lomalla Levillä

Tavlilomalle lähdettiin 12 tunnin ajomatkan päähän Levin maisemiin. Itse hiukan jännitin miten vanhuskoirat matkan tuomasta stressistä selviäisivät, mutta mikäpä noilla vanhoilla konkareilla, eiväthän nuo ensi keraa matkassa olleet. 
Majapaikkamme sijaitsi etelärinteen reunalla, josta suksilla pääsi suoraan rinteeseen.Maasto ei siis ollut kovin tasaista, kun rienteen juurellekin oli matkaa ja tämä kun selvisi vasta paikan päällä, niin mietin jo että mitenhän ulkoilu Laran kanssa onnistuu. Ihan hyvin tuo kutekin onnistu, sitkeästi pimu paino aamuaurngossa rinteenreunaa välillä yös väillä alas. Terassilta suoraan lumikengillä hangelle ja hyvin kantoi koiruuksia, Välillä toki ajeltiin tasasempaankin maastoon kävelemään, mutta siis harvassa oli ne kerran, kun Laran kainaloon tarvitsi napata.                  . Rinteen juurelta lähti tavlikävelyreitti tunturiin. Tuota reittiä pitkin olisi päästyt kiertämään Levi keskukseen toiselle puolelle tunturia, mutta suunnitelmista huolimatta emme ehtineet tätä pitkää retkeä tekemään. Pari kertaan käytiin n. 6 km lenkki kiertämässä, matkaan taittui toki hiukan pitempi hetki, kun tasaisella kävellessä vaikka almäkeen pääsiskin sitten aika vauhdilla :)

Toki koiruudet piti käydä kuvaamssa tunturin tuiskessa,
 tässä Tuikun parkkipaikalla. Rinteen reunalla sai pallo kyytiä :)

 Ruca osoittautui taas mainioksi hiihtokaverikis, 10 km meni heittämällä ja hurjaa supurttia välillä vetäen. Kyllä emännältä ennen kunto loppui :) Kelit oli loistavat, auringosta saatiin nauttia päivittäin.


Ei kommentteja: