lauantai 21. elokuuta 2010

Länderileiri ja muuta mukavaa


Siinä missä heinäkuun helteet huilailtiin, aloitettiin elokuu napakasti Savonlinnassa kolmen kisan tapahtumassa. Rucaliini nappasi speedracessa 40-50 cm ryhmässä kolmanne sijan, häviten vain täpärästi parille nopsajalkaiselle kelpielle. Agiepiksissä mölliradalla tehtiin rauhallisen varmaa työtä ja nollavoitto napsahti ;) Rata oli Laun Tiina Mynttisen käsialaa ja ihan kivan kinkkinen mölliradaksi ;) Kilpailijoiden radalle lähdettiin enemmän rähinällä ja jätkällä olikin kivasti vauhtiaa. Ainut virhe tuli se klassinen kepeille vienti, jokseenkin kulma oli hankala avokulma ja liika varmistellen tyrkkäsin ipanan väärälle puolelle. No, vitosella sija kaksi ;).

Laratsun kanssa osallistuttiin myös, mutta tapani mukaan typykänä kanssa mokailin niin agiradalla kuin juoksukissassakin ;) ;) Juoksukisassa luulin maalin olevan ennen kuin olikaan ja lopetin itse juoksemisen aivan liian aikaisin. Agiradalla sai radan halutessaan uusia ja niinpä otin eka radalta hyllyn kun palautin kontaktille, vaikka ei virhettä tehnytkään mutta loikkasi ihan rajalta. No, tokaradalla hieno kontanti ja sitten unohdin sekunniksi radan ja sehän riitti....;) No, mitä pienistä, typykkä oli tykki ja nautti menosta. Kolmentena kisana oli match show. Tähän ei osallistuttu, mutta meidän autoon tuli palkinto sieltäkin pikku Nellan napatessa punaisten kehän voitto ;) Myös Mila nappasi palkinnon agiradalla, joten auto oli varsin täynnä palkintoja kotiin lähdettäessä ;)

Länderileiri vietettiin helteessä Virroilla lomasaari Marttisen mukavassa miljöössä. Leiritä ei oohjemaa puuttunut, kaikkeen ei millään edes ehtinyt osallistua, eikä toki näin ollut tarkoituskaan. Ensimmäisenä iltana ipana koki muodonmuutoksen Anun käsissä. Meidän karvaisesta halinallesta kuoriutu ihan oikea komea länderinuorukainen. Muutos oli kyllä niin suuri, että meinasin jo, että hukaan ipanan muiden joukkoon ;) Nopeasti silmä kuitenkin tottui ja varsin upelatahan tuo ipana nyt näyttää.


Agia pääsin reenailemaan kummankin läntsyn kanssa. Rucan vuoro oli pe iltana ja Lartsun la aamuna. Hyviä neuvoja tuli taas kummankin kanssa, varsinkin Laran kanssa Harjun Jarin opissa tuli taas reenattua tiukkoja kurveja ja ehkä jopa hetkeksi opittuakin jotakin ;) Ruca pääsi lauantain Mikona kanssa hiukan tokoilemaankin, Leevi Reetan kanssa. Vedessä viilennytiin helteeltä ja tästähän varsinkin Leevi nautti ;)

Launtaina oli vuorossa muun ohjelman ohella myös juoksukilpailu jossa ipana nappasi urosten voiton. Lartsulaisen tuolsta ei edes tiedä, kun vain voittajat palkittiin, mutta hienosti juoksi typykkäkin. Rotupoikkeavat eivät tällä kertaa edes juosseet kuurosateen kastellessa nurmen, joten Leevi sai makkarat ilman juoksua ;)

Launatai illan perinteinen leiriagilitykisa käytiin tälläkertaa kolmosissa koiraansa ohjastavien leiriläisten kustannuksella. Kyseessä oli vaihtokoirakisa. Itse ilmoitin koirana ipanan, koiran tasolla kun ei ollut väliä ja typykkä oli jo tuossa vaiheessa aivan puhki reenailusta ja kilpajuoksusta yms. muusta aktiviteetista. Ipana pääsi Moision Timon ohjattavaksi. Eihän tuo ihan radan kaikkia kommervenkkjä osannut, mutta mikä hienointa, lähti Timon mukaan ja jopa jotain kuuntelikin ;) ;) Hieno ipana. Itse sain ohjattavaksi Hannan ihanaisen Amandan. Hanna sanoikin heti kättelyssä, että suurin vaikeus tulee olemaan se että miten saa länderineitokaisen mukaani radalle. No töitä ja tuskaahan se tuottikin. Kun lopulta päästiin liikkeelle tuli jo parin esteen jälkeen ikävä mammaa ;);) Ja niin houkuttelut ja mainittelu alkoi taas alusta. No mutta työllä, hiellä, makkaralla, hurjalla houkuttelulla ja hiukan Hannan avustuksella taidettiin kuitenkin loppupelissä lähes koko rata suorittaa ;) Ja tällä "työvoitolla" tienattiin kakkossija ja sampanjapullo. Ykkössijan sentään taisi viedä ihan oikeasti paras koirakko ;) Mutta kivaa oli, kiitokset Hannalle koiran lainasta.

Sunnuntain leirinäyttelyssä pääsi meidän porkka taas hihkumaan riemusta kun meidän rakas pikkumies nappasi voiton koko isosta länderilaumasta ;) Kisa käytiin match show periaatteella, niin että pennutkin arvosteltiin samassa. Ru voitti ensin punaisten kehän, Raisu siskon sijoituttua toiseksi. Bis kehässä toisena oli Annemarin kaunis Svingi neitonen, mutta vielä sai ipana tuomarin hurmattua ja näin voitto kotiin ;)

Lartsulainen sai sinisen nauhan, kun en onnistunut neidiltä kunnon ravia saamaan esille. Ihan ekojen joukossa ei kuitenkaan sinisestä kehästä tippunut ja mikä parasta ei esittänyt yhtään vastalausetta pöydällä, vaikka selkeästi hiukan jännittikin ;)

Rotupoikkeavatkin pääsivät tällä kertaa kehiin ja Leevi nappasikin Reetan esittämänä sinisten voiton, tuomarin kommentein hyväkuntoisena vanhuksena ;) No hyväksyttäköön kommentti, vaikka tuo omasta mielestä vielä mikään vanhus olekkaan, koira parraassa iässä.. tai ainakin viisaimmassa.. ;) ;)

Kaiken kaikkiaan jäi taas mahtavat muistot leiristä ;) Ihana oli nähdä kaikkia tuttuja, eritoten Rucan sisaruksia. Toivottavasti päästään taas mukaan taas ensi vuonna

Leirin jälkeisellä viikolla päästiin sitten vielä esittelemään hienosti nypittyä ipanaa tuossa melkein naapurissa pidettyyn Match Show:n. Itse en juuri noita mätsäreitä harrasta ja tuonnekin tosiaan mentiin, asenteella tuttujen lasten luokkaretkeä kannattamaan. Yllätys olikin sitten melkoinen, kun paikalla oli iso lita koira ja tästäkin huolimatta ipana nappasi punaisten kehän voiton ;). Tuo hurmasi tumarin ihan täysin, kehui kovasti esiintymistä, lihaksistoa etc. Ja tällä suupielet tietysti korvissa. Typykkä sai tyytyä tällä kertaa seuraneidin osaan, Leevin päästessä lapsi-koirakisaan Reetan kanssa. Upeasti Leevi esiinty, vaikka koiria oli iso liuta ja tila uskomattoman ahdas. Kaikeksi onneski kaikki koirat olivat kilttejäkin kiltimpiä, muuten olisi nenä edellisen hännässä kiinni kulkeva lapsi-koiralauma suorastaan hirvittänyt.

1 kommentti:

Adeina kirjoitti...

Saapi julkaista Laran kuvia tai Rucan :)

Ja kiitokset kärsivällisyydestä Aman kanssa :D Ei ollut mikään yhteistyöhaluisin agikumppani.